Rijksoverheidslogo
Nationaal Kenniscentrum Alternatieven voor dierproeven

S tot en met U

plaatje oecd goedkeuring

6-3-2013 "Ik zie pre-validatie als een soort voorsoteren. Er zijn hobbels onderweg en aan het eind weet je of een methode geschikt is om door te gaan naar de validatie fase", aldus Marc Teunis van de Hogeschool Utrecht. Lees meer.

3-9-2012 Peter Theunissen vertelt dat embryonale stamcellen een proefdiervrij model vormen dat de ontwikkeling tot elk celtype van het embryo mogelijk maakt. "Maar dit soort testen maken dierproeven niet overbodig." Lees meer.

21-9-2012 Ilse Tonk heeft onderzoek gedaan naar effecten van stoffen op het immuunsysteem op jonge leeftijd. Resultaten van haar onderzoek hebben bijgedragen aan de ontwikkeling van een testrichtlijn die inmiddels is goedgekeurd door de OECD. Lees meer.

3-11-2013 Huub Schellekens van de Universiteit Utrecht voorziet geen grote problemen als per 2020 alle dierproeven verboden worden. "Noodzaak is de sterkste motor voor innovatie." Lees meer.

8-8-2012 Marie Jeanne Schiffelers, Universiteit Utrecht: "Industrie en regelgevende instanties kijken vaak afwachtend naar elkaar. Lees meer.

1-8-2013 Henk Smid, directeur ZonMw: "Openheid over negatieve en positieve onderzoeksresultaten is nodig voor de ontwikkeling van de wetenschap." Lees meer.

.