Rijksoverheidslogo
Nationaal Kenniscentrum Alternatieven voor dierproeven

M tot en met O

plaatje validatie

16-4-2013 Jos Malda van UMC Utrecht en UU heeft hoge verwachtingen van 3D-printen in de medische wetenschap, niet alleen voor genezing patienten maar ook voor terugdringen dierproeven. Lees meer.

11-12-2012 Peter van Meer en Marlous Kooijman van Universiteit Utrecht hopen dat hun TIPharma-onderzoek bijdraagt aan de discussie over de zin en onzin van dierproeven van de door regelgeving vereiste veiligheids- en kwaliteitscontrole van medicijnen. Lees meer over hun bevindingen tot nu toe.

25-3-2014 "Slimme vragen kunnen stellen zou een belangrijker wetenschappelijk onderwijsdoel moeten zijn dan correcte antwoorden kunnen geven". Marc van Mil van de Universiteit Utrecht geeft zijn visie op wetenschappelijk onderwijs. Doel is om studenten op te leiden tot kritische onderzoekers. Lees meer.

26-3-2013 "Dierproeven zijn een weerbarstig ethisch probleem", vindt Theo Mulder van de KNAW. "Maar ik accepteer ze als een noodzakelijk iets." Lees meer

20-11-2013 Gebruik van dierproeven is volgens Frauke Ohl van de Universiteit Utrecht zeker niet alleen een cijfermatig verhaal. "Met alleen cijfers kun je geen etische discussie voeren." Lees meer.

.