Rijksoverheidslogo
Nationaal Kenniscentrum Alternatieven voor dierproeven

A tot en met C

plaatje verkenning

20-9-2012 Training Ambassador Vera Baumans wil weredwijd aandacht voor belang onderwijs proefdieren. Lees meer.

7-10-2013 "Bij nieuwe testen voor geneesmiddelenontwikkeling is voorspelbaarheid en relevantie voor de mens van het grootste belang, voor zowel de industrie als de regelgevers", aldus Sonja beken van het Belgisch Federaal Agentschap voor Geneesmiddelen en Gezondheidsproducten en voorzitter expertgroep 3V's van EMA. Lees meer.

9-8-2012 Bas Blaauboer: "Nieuwe benadering toxicologische risicobeoordelingen leent zich niet voor klassieke manier van validatie." Lees meer

13-8-2012 Unit Alternatieven van BPRC onderzoekt hoe specifiek adjuvant minder bijwerkingen kan geven bij proefdieren. "Dierenwelzijn is de rode draad", vertellen Ronald Bontrop en Jeffrey Bajramovic. Lees meer.

12-11-2013 "Als we het er over eens zijn dat dierproeven een noodzakelijk kwaad zijn, dan moeten we ook stappen maken om nog veel meer 3V-alternatieven te vinden en te implementeren", vindt Frans Brom van het Rathenau Instituut. Lees meer.

10-10-2013 'Het is volgens mij wetenschappelijke arrogantie om te denken dat je achter een computer of met een bakje cellen precies kunt weten wat een levend organisme doet", vindt Hans Clevers, president KNAW en verbonden aan de Universiteit Utrecht, UMC Utrecht en Hubrecht Instituut. Lees meer.

.